DÔLEŽITÉ OMEGA 3-MASTNÉ KYSELINY POTLÁČAJÚ ZÁPAL

Tieto omega kyseliny, nachádzajúce sa v rybách, pôsobia protizápalovo tým, že látkovú premenu presmerujú.

Prirodzenou metódou na obmedzenie vzniku zápalových procesov je strava chudobná na arachidónovú kyselinu. Tá je pri látkovej premene organizmu východisková látka prostaglandínov, zúčastňujúcich sa na zápalových reakciách. Nachádza sa hlavne v mastnom mäse, vaječných žĺtkoch, masti, jaterniciach, paštétach, v syre camembert.

Namiesto nich by sme mali do tela dostávať nenasýtené mastné kyseliny typu omega – „protihráčov“ kyseliny arachidónovej. Takáto strava pomôže predovšetkým ľuďom, ktorí trpia zápalovými reumatickými ochoreniami.

Tu je vhodný napríklad aj vysoko čistený rybí olej prírodného pôvodu, bez príchute, neutrálny, čistý. Má vysoký obsah Omega 3 mastných kyselín a vitamínov A a D v prírodnej forme.

Tento Rybí olej Omega – 3 HP+D natural môžete kúpiť tu: jednoduchyzivot.sk