Ako sa z jabĺk stane mušt?

Hostětínsky mušt je zárukou kvality a ozajstnej ovocnej chuti. Vyrába sa v srdci Bielych Karpát, z ovocia s láskou pestovaného. Viac ako štyri pätiny produkcie muštárne nesú osvedčenie BIO – Produkt ekologického poľnohospodárstva. 
Hostětínská muštáreň sa však nezameriava len na čistú jablčnú šťavu. V jej portfóliu sú aj mušty a sirupy vyrábané okrem jabĺk aj z ďalších druhov ovocia či bylín. Poslaním hostětínské muštárne je udržiavať vzťah k prírode, miestnym zdrojom a tradíciám. Ohľaduplné hospodárenie chráni životné prostredie, ekonomicky stabilizuje vidiek a rieši nezamestnanosť aj v pomerne odľahlých oblastiach, ako sú napríklad Biele Karpaty…

Jablká sú do muštárne dopravovaná nákladnými autami v kontajneroch alebo ich dodávajú priamo malododavatelia. Jablká sú potom podľa kvality rozdeľovaná do násypných boxov, ako nariaďuje zákon o ekologickom poľnohospodárstve.

Z násypných plôch sú jablká splavované a slimákovým dopravníkom privedené do drviča, ktorý ich rozomelie na jablčnú drť. Tá sa lisuje v pásovom lise a vylisovaná šťava sa čerpá do sedimentačných tankov, kde prebieha odkaľovanie. Následne sa jablkový mušt stáča na stáčacej linke a priebežne sa pasterizuje v prietokovom pasterizátore teplotou okolo 85 ° C.

Tradičný a stále jedinečný nápoj

Jablkový mušt je čistá prírodná šťava z jabĺk, ktoré sa urodili v Bielych Karpatoch. Vyrábaný postupom, ktorý zaručuje, že sa v ňom uchová čo najviac vlastností čerstvo vylisovanej jablkovej šťavy. Charakteristický je sediment z jablkovej vlákniny (pektín) na dne fľaše, ktorý je typický pre prírodnú, mechanickými postupmi získavanú šťavu.

Jablčný mušt sa pri výrobe:
– nečistí (nepoužívajú sa čeridlá tanín či želatína)
– nefiltruje (žiadne papierové ani látkové filtre)
– neprifarbuje,
– neprisladzuje
– neriedi

Konečný produkt z hostětínskej muštárne, jablčný mušt, je 100% jablková šťava bez akýchkoľvek prísad, umelých sladidiel či filtrácie, ktorá je konzervovaná pasterizáciou.

Sedliacky mušt jablko a višňa. Vo višniach nenájdeme moc vitamínov, trochu B a C, avšak višne sú plné minerálov a stopových prvkov, ktoré si naše telo nedokáže samé vytvoriť. Obsahuje predovšetkým jód, vápnik, železo, draslík, mangán a zinok. Tieto látky nám pomáhajú účinne detoxikovať organizmus, skvele čistia krv a alkalizujú. Višne majú tiež protireumatické účinky.

Mušt Zelená energia je miešaný nápoj z „Hostětínského moštu jablečného BIO“ a výťažkov zo zeleného čaju a maté green. Výsledkom tejto kombinácie je mierne nahorklý energetický nápoj bez umelých aditív v BIO kvalite, ktorý Vás postaví na nohy.

Maté green se získava zo stále zeleného stromu – cesmíny paraguajskej. Obsahuje kofeín, ktorý v kombinácii so zeleným čajom povzbudzuje výraznejšie ako pri pití samotnej kávy alebo čaju. Obsahuje tiež viac ako 20 aminokyselín, vitamíny B1, B2, C, tiež stopové prvky a minerály ako magnézium, mangán, vápnik, železo a fosfor. Blahodarne účinky zeleného čaju sú všeobecne známe a overené.

Stojíme si za kvalitou „našich“ produktov. Aj preto Vás bez obáv pozývame na návštevu e-obchodíku Jenoduchýživot.sk alebo Vás radi uvidíme v Dubnici nad Váhom v našej kamennej prevádzke Goa Čajovňa – čaje a etno obchod.

Na zdravie. 🙂